Evo šta vaš penis može a da to i ne znate

A mislili ste da su dobri samo za jedno. Izgleda da penis ima neke skrivene talente koji su do sada prolazili neopaženo.

1. Predstavljaju uređaj za uklanjanje spermatozoida
Iako razmišljate o penisu kao o nečemu što služi za izbacivanje spermatozoida, on je također programiran da ukloni sjeme konkurencije.
Znate onaj dio na vrhu penisa, koji je iznad otvora i izgleda kao grbica? Dok se vrši penetracija, ta istaknuta površina kod glavića penisa služi kako bi uklonila potencijalne spermatozoide koji ne pripadaju njemu. Neka najjači pobijedi

2. Mogu preživjeti odsijecanje glave
Penektomija je procedura koja uključuje otklanjanje dijela penisa, kao i cijeli penis (može biti neophodno ukoliko dođe do raka penisa). Međutim, baš kao “Bezglavi jahač”, penis ne umire ukoliko ga se skrati za glavu. Muškarci i dalje mogu mokriti, seksati se i imati ejakulaciju.

3. Mogu da predvidjeti kako funkcionira mozak muškarca
Muškarci kojima penisi u opuštenom stanju vise više prema lijevoj strani, a to je u većini slučajeva, najvjerojatnije imaju dominantniju lijevu stranu mozga. Zbog hormona razvoja, lijeva hemisfera mozga je također povezana s dominantnom desnom rukom, većim desnim od lijevog stopala i drugim asimetrijama na tijelu.
Lijeva strana mozga također ima važnu ulogu u govoru, logici i sklonosti prema matematičkim rješenjima. S druge strane, desna hemisfera mozga je ključna kada je riječ o prostornim i vizualnim informacijama, kao i izvlačenju konteksta iz nečijih riječi i tona.
To znači da ukoliko mu je penis “na lijevo”, to može objasniti zašto je vaš partner toliko dobar u računanju koliku napojnicu da ostavi konobaru, ali očajan kada je riječ o razumijevanju zbog čega ste ljuti na njega.

4. Sposobni su ejakulirati bez erekcije
Iako su erekcija i ejakulacija obično u paketu, muškarci zapravo ne moraju imati erekciju kako bi izbacili sjemenu tekućinu. Mišići karlice kod muškaraca se grče kada dođe do ejakulacije, ali ti mišići nisu direktno povezani sa procesom koji čini da penis bude u erekciji. Tako da, iako je malo neuobičajeno, muškarac se može isprazniti čak i dok mu je penis u “opuštenom” stanju.

5. Mogu da izbaciti i do 2.5 m
Iako ne postoje konkretnije analize, jedna studija iz 2014. godine je ustanovila da je silina kojom muškarac ejakulira direktno povezana s tim koliko se dobro osjećao za vrijeme orgazma.

6. Smiješe se za vrijeme
Jedna studija je dublje ušla u analize genitalija pa su ih tako snimali tokom seksualne aktivnosti. Kada su partneri u misionarskoj pozi, penis formira krivinu u obliku osmjeha.

Zašto? Pa, zato je sretan, naravno!

Izvor: inboks.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *