OTIŠAO U SNU Umro Bata Živojinović

Legenda srpskog i jugoslovenskog glumišta Velimir Bata Živojinović (82) preminuo je sinoć u 22:45 sati u bolnici Sveti Sava u Beogradu, saznaje “Blic”. Bata je preminuo sam i u snu.

Kako “Blic” saznaje, Bata je preminuo u snu. Kraj njega sinoć nije bio niko od članova porodice, a kako je umro kasno uveče porodica je o tome obaveštena tek jutros.

Poznati glumac je pre dve nedelje, takođe bio u bolnici Sveti Sava. A kako saznajemo poslednjih dana njegovo stanje je bilo stabilno, iako je primao transfuziju i jake terapije.

Osamdesetdvogodišnji glumac je početkom jula 2012. godine doživeo težak moždani udar od kog se oporavio, u oktobru 2006. imao je srčani udar, a bolovao je i od gangrene, koju je u nekoliko navrata lečio na Kubi, gde živi njegova kćerka.

Poslednjih par meseci proveo je na oporavku kod kuće, uz suprugu Lulu i unuku Dinu. Ipak, stanje mu se pre nekoliko nedelja ponovo pogoršalo, pa je Bata hospitalizovan i amputirana mu je noga.

Kako “Blic” saznaje, to što mu je noga anputirana mu je zapravo i produžilo život za nekoliko nedelja. Iako je njegovo stanje nakon amputacije bilo stabilno, Bata je sinoć ipak izgubio bitku sa životom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *